Čokoladne praline

by | 6 veljače, 2013

Sastojci:

  • 250 g crne čokolade za kuhanje
  • 150 g bijele čokolade
  • 80 g lješnjaka
  • 100 g margarina
  • 100 g kesten-pirea
  • 2 žlice ruma
  • 6 žlica ulja
  • 100 g mljevenih keksa

Način pripreme:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati 150 g izlomljene crne čokolade za kuhanje s tri žlice ulja i zagrijavati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Na isti način rastopiti bijelu čokoladu s preostalim uljem.
2. Polovinu silikonskih modlica pomoću četkice premazati otopljenom bijelom čokoladom, a drugu polovinu crnom. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Posebno sjediniti kesten-pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mljevene kekse, rum i 40 g mljevenih lješnjaka. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz hladnjaka. Preko čokolade nanijeti malo nadjeva, a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lješnjaka i prekriti nadjevom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u hladnjak da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i dekorirati po želji.

Izvor: Dobra hrana