3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Način pripreme:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati 150 g izlomljene crne čokolade za kuhanje s tri žlice ulja i zagrijavati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Na isti način rastopiti bijelu čokoladu s preostalim uljem.
2. Polovinu silikonskih modlica pomoću četkice premazati otopljenom bijelom čokoladom, a drugu polovinu crnom. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Posebno sjediniti kesten-pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mljevene kekse, rum i 40 g mljevenih lješnjaka. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz hladnjaka. Preko čokolade nanijeti malo nadjeva, a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lješnjaka i prekriti nadjevom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u hladnjak da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i dekorirati po želji.
Izvor: Dobra hrana