3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Način pripreme:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati 150 g izlomljene crne čokolade za kuhanje sa tri žlice ulja i zagrijavati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Na isti način rastopiti bijelu čokoladu s preostalim uljem.
2. Polovinu silikonskih modlica pomoću četkice premazati otopljenom bijelom čokoladom, a drugu polovinu crnom. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Posebno pomiješati kesten-pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mljevene kekse, rum i 40 g mljevenih lješnjaka. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz hladnjaka. Preko čokolade nanijeti malo kreme, a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lješnjak i prekriti kremom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u hladnjak da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana