Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Zdravo, povremeno zaslađivanje nije nešto čega se treba odreći čak ni kad pokušavate izgubiti pokoji kilogram. Ovu sočnu torticu možete si bez problema priuštiti ponekad nakon treninga.
Vrijeme pripreme: 15 min || Vrijeme pečenja: 15 min || Ukupno: 30 min
SASTOJCI
– 3 jaja
– 3 žlice kakaa
– 100 g mljevenih zobenih pahuljica
– 1/2 žličice praška za pecivo
– 2 mjerice GTN čokoladnih bjelančevina
– 5 žlica grčkog jogurta
– 1 zrela banana
– šaka brusnica
– šumsko voće
– 1 žličica eritritrola ili Sukrina (po želji)
PRIPREMA
Iz bjelanjaka napravimo snijeg. U posebnoj posudi izmiješamo kakao, zobeno brašno, prašak za pecivo, GTN čokoladne bjelančevine te grčki jogurt, zgnječenu bananu i brusnice. Polako umiješamo snijeg i sve zajedno dobro promiješamo. Masu ulijemo u kalupe za muffine (prvo ih namastimo, ili na njih stavimo papirnate kalupe). Pečemo na 180 – 200 stupnjeva Celzijevih oko 15 min.
Kad su tortice pečene, pričekamo da se ohlade. Šumskom voću po želji dodamo zaslađivač i ispasiramo ga štapnim mikserom. Torticama odstranimo papirnate kalupe i prelijemo ih umakom od šumskog voća.
Dobar tek!
Miha Geršič
www.fittijelo.com