Zdrav i osvježavajuć napitak protiv mučnine u trudnoći
Mučnine u trudnoći česta su pojava. Dok neke trudnice uspijevaju proći kroz svih devet mjeseci bez tih neugodnosti, druge mučnine sprječavaju u uži...
Odličan recept za čokoladni banana pops možete napraviti u dvadesetak minuta
Toluwani Gbalajobi, osnivač i izvršni direktor The Kitchen Conversation, osmislio je ovaj jednostavan i brzi recept za osvježenje. Niskokaloričan sladoled, jako ukusan, uz četiri sastojka, a možete ga držati u škrinji do dva tjedna? Nema boljeg od čokoladnog banana popsa!
Uz ovaj recept možete se igrati dodatnim sastojcima – od sušenog voća, orašastih plodova… Nebo je granica.
Sastojci:
2 banane srednje veličine
8 kockica čokolade
2 žlice kokosovih pahuljica
2 žlice nasjeckanih badema
Priprema:
1. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Ogulite banane i prepolovite ih. Koristeći štapiće od sladoleda ili štapića za kolače, umetnite štapić na dno banane otprilike do polovice (suprotno od šiljastog kraja). Stavite banane na papir za pečenje 10 centimtara jedan od drugog i zamrznite na 20 minuta.
2. U velikoj posudi zagrijte komadiće čokolade 60-90 sekundi. Pjenjačom izmiješajte otopljene komadiće čokolade dok ne postane svilenkasto glatka (možete dodati jednu žlicu kokosovog ulja da čokoladna smjesa bude glađa).
3. Lagano smrznute banane nježno umočite u zdjelu s otopljenom čokoladom. Možete koristiti žlicu da dodate još čokolade uz strane banane. Položite banane prekrivene čokoladom natrag na lim za pečenje.
4. Po bananama obilato posipajte bademe i kokosove pahuljice. Ponovno zamrznite na 10-15 minuta. Dopunite dodacima koje želite i uživajte u desertu!
Foto: iStock/Getty Images