Čokoladni kolač s bananama

by | 7 lipnja, 2015

 

ThinkstockPhotos-481006157

Sastojci:
– 225 g izmrvljenih, što zrelijih organskih banana
– 230 g vrhnja s 20% mliječne masti (ili još bolje 22% mm, to jest milerama)
– 55 g maslaca
– 265 g bijelog šećera
– 2 domaća jaja
– 5 ml ekstrakta vanilije
– 250 g glatkog brašna
– 5 g sode bikarbone
– vrećica praška za pecivo
– 2 g soli
– 225 g naribane čokolade
– 100gr čokolade za kuhanje

Priprema:
Zagrijte pećnicuna 175 stupnjeva. Namažite tepsiju uljem i pospite malo brašna. Pomiješajte bananu i vrnje. Stavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte maslac i šećer. Razbijte jaja jedno za drugim i umutite s vanilijom i miksom banane. Pomiješajte brašno, soda bikarbonu, prašak za pecivo i sol, pa pomiješajte s banana miksom i dodajte u maslac pomiješan sa šećerom. Na kraju ubacite ribanu čokoladu u sve to i dobro promiješajte. Tijesto ravnomjerno rasporedite u tepsiji. Pecite kolač 45 minuta u zagrijanoj pećnici. Na kraju provjerite je li kolač pečen – ubodite čačkalicu u sredinu kolača, pa ako čačkalica izlazi čista, bez primjesa tijesta, kolač je gotov. Otopite čokolade, prelijte kolač, ukrasite po želji i ostavite da se ohladi.

Foto: Thinkstock