3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za tamnu kremu:
Za svijetlu kremu:
Za preljev od malina:
Priprema:
Tamna krema:
1. Slatko vrhnje zagrijati do točke vrenja.
2. Čokoladu za kuhanje izlomiti, a zatim je preliti toplim slatkim vrhnjem i miješati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, a potom mikserom umutiti u finu kremastu smjesu.
Svijetla krema:
Svijetlu kremu pripremiti na isti način kao i tamnu, ali u ohlađenu mješavinu slatkog vrhnja i bijele čokolade dodati krem fix i dobro umutiti mikserom.
Preljev od malina:
1. Maline izmiksati i ispasirati.
2. Pomiješati ispasirane maline sa šećerom, vodom, gustinom i likerom od malina. Zatim kratko prokuhati da bi se dobio gušći sirup.
Završni postupak:
1. Uzeti četiri staklene čaše pa u njih naizmjenično ulijevati tamnu i svijetlu kremu.
2. Preko čokoladnih krema preliti malo pripremljenog sirupa od malina. Dekorirati po želji i ostaviti u hladnjaku da se ohladi.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept