Čokoladni soufflé

by | 28 travnja, 2015

cokoladni-sufle

Donosimo vam odličan recept za desertČokoladni soufflé

Potrebno je:
– 400 g čokolade za kuhanje, 215 g maslaca, 100 g šećera, 200 g brašna tip 400, 3 dl slatkog vrhnja, 7 jaja, 200 g pečenih badema.

Priprema:
– Na pari otopite čokoladu, maslac i šećer.
– Dobro umutite žicom ili mikserom, a zatim ostavite da se ohladi.
– U drugoj posudi, također na pari, kuhajte slatko vrhnje, jaja, brašno i pečene bademe (samljevene).
– Dobro umutite i stavite u hladnjak.
– Kad se obje smjese ohlade, pomiješati ih, vrlo blago miješajući tri do pet minuta, u smjeru kazaljke sata.
– Stavite ponovno u hladnjak, a zatim ulijte ili u kalupe od aluminijske folije ili u keramičke posudice za soufflé.
– Soufflé je najbolje peći sedam-osam minuta na 190 stupnjeva Celzijevih. To je dovoljno da se stvori fina korica a da sredina ostane meka. Ako se peče duže, soufflé se pretvori u muffin.
– Soufflé poslužite uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Pripremila: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Gabbiano