Crveni ruž koji ne “bježi” s usana: 7 tajni postojanog make-upa
Može li crveni ruž preživjeti večeru u slijedovima, niz koktela i višesatni ples? Donosimo vam trikove profesionalaca i viralne beauty hacks s TikT...
Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance, obogaćuje ponudu hrane u poslovnom razredu kako bi još snažnije predstavio hrvatsku turističku i gastro ponudu. Od 30. studenoga ove godine putnici poslovnog razreda Croatia Airlinesa u sklopu projekta Inspirirani Hrvatskom moći će uživati u novim verzijama obroka, koji su pripremljeni korištenjem autohtonih recepata i namirnica primorske i kontinentalne Hrvatske.
Novi obroci, kojima se proširuje gastronomska ponuda na letovima Croatia Airlinesa, predstavljeni su danas u zagrebačkom restoranu Dubravkin put, a pripremio ih je renomirani hrvatski chef Dino Galvagno, koji je zajedno s Leopoldom Botterijem, vlasnikom splitskog Uje oil bara, kreirao novi jelovnik poslovnog razreda Croatia Airlinesa.
Dino Galvagno i Leopold Botteri, partneri Croatia Airlinesa u projektu Inspirirani Hrvatskom, nekoliko su mjeseci analizirali, pripremali i testirali obroke od autohtonih hrvatskih namirnica začinjene različitim intenzitetom. Osobnom iskustvu pridodali su i dostupna iskustva svjetskih chefova i slične analize drugih zrakoplovnih kompanija, kako bi otkrili kakve osebujne okuse poprimaju određene namirnice na visinama krstarenja zrakoplova. Tako su došli do savršene kombinacije sastojaka koja svako jela predstavlja u najboljem svijetlu, a rezultat su osvježene verzije jela pripremljene prema autohtonim receptima primorske i kontinentalne Hrvatske.
Tako putnici poslovnog razreda odsad mogu uživati u tradicionalnim jelima kao što su pašticada ili purica s mlincima, koja su, uz četiri osnovna okusa- slatko, slano, kiselo i gorko – obogaćena i petim okusom – umamijem.
Chef Dino Galvagno, s višegodišnjim iskustvom u Hrvatskoj i inozemstvu, poznat je po uspješnom spajanju lokalnih namirnica i preciznosti u pripremanju različitih jela. Za svoja jela kaže da su decidirana te da imaju prepoznatljiv smjer.
Njegov partner u kreiranju menija za poslovne putnike Croatia Airlinesa, poduzetnik Leopold Botteri, vlasnik je prve hrvatske oleoteke u Splitu, kojoj je cilj promovirati vrhunska hrvatska maslinova ulja.
Novom ponudom hrane Croatia Airlines pruža dodanu vrijednost svojim putnicima, a osim novog iskustva na međunarodnim letovima kompanije, putnicima se još više približuje raznolika gastronomska ponuda Hrvatske.