Ćufte s kiselim kupusom

by | 31 listopada, 2014

Clipboard0312

Sastojci:

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 70 g riže
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 500 g kiselog kupusa
  • 5 dl soka od rajčice
  • 1 l goveđe juhe iz kocke
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, sol, papar

Priprema:
1. Rižu skuhati u slanoj vodi i ocijediti od suvišne tekućine.
2. Kiseli kupus oprati i narezati na krupnije kocke, a ako je preslan, prethodno ga oprati.
3. Posebno pomiješati mljeveno meso, skuhanu rižu, krušne mrvice i jaje, dodati začine po želji i dobro izmiješati. Od pripremljene smjese oblikovati kuglice veličine oraha. Kuglice popirjati na malo ulja, izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. U dubljoj posudi na malo ulja popirjati luk, dodati kiseli kupus, pa i njega kratko popirjati.
5. Zatim uliti sok od rajčice i goveđu juhu te kuhati na umjerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Dodati pirjane ćufte i začine po želji, te kratko prokuhati.
7. Gotovo jelo posipati nasjeckanim peršinom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept