Ćufte u umaku od paprika

by | 6 studenoga, 2013

Sastojci:
Za ćufte:

  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 jaje, sol, ulje
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 1 manja glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • prstohvat mljevene paprike

Za umak:

  • 400 g fileta pečene paprike
  • 2 dl soka od rajčica
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 glavica luka
  • bosiljak, ulje
  • mješavina začina

Ostali sastojci:

  • 400 g tjestenine po želji

Priprema:

Ćufte:
1. Pileće bijelo meso zajedno s lukom i češnjakom samljeti.
2. Dodati jaje, krušne mrvice, mljevenu papriku i začine po želji, pa dobro izmiješati.
3. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati kuglice. Peći ih na vrućem ulju dok ne porumene.

Umak:
1. Filete pečene paprike i luk sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati pečenu papriku, sok od rajčica, bijelo vino, bosiljak i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi oko 10 min.
3. Zatim umak izmiksati, pa vratiti na štednjak, dodati ćufte i sve zajedno kratko prokuhati.
4. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i poslužiti je kao prilog uz ćufte u umaku.

Izvor: epotaizdravlje.rs/posaljirecept