“Taco” salata – brz, jednostavan i hranjiv ljetni ručak
Kad temperature porastu i sunce nas opasno zagrije, jedino što ne želimo jest provesti nekoliko sati kraj vrućeg štednjaka. No, kako ljeti svoje ob...
Sastojci:
Priprema:
1. Ljuspice soje preliti proključalom vodom i ostaviti da nabubre.
2. Luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati ljuspice soje, jaja, 2 češnja češnjaka, luk, prstohvat mljevene paprike i začine po želji. Dobro izmiješati i dodati malo mrvica kako bi se dobila smjesa pogodna za oblikovanje.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Peći ih na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
5. Posebno na malo ulja popržiti brašno, dodati preostali češnjak te i njega kratko popržiti. Zatim maknuti sa štednjaka, dodati mljevenu papriku, doliti malo vode i promiješati.
6. Kuhati na umjerenoj temperaturi dodavajući pomalo vode da se dobije željena gustoća umaka. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji. Pečene ćuftice poslužiti uz umak od češnjaka.
Izvor: Dobra hrana