Ćuftice u umaku od sira

by | 27 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 400 g krumpira
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 2 dl vrhnja
  • 200 g sira
  • 2 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Luk i češnjak očistiti i što sitnije nasjeckati.
2. Krumpir oguliti i naribati na krupno.
3. Pomiješati mljeveno meso, krumpir, jaje, luk i češnjak, mrvice i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Potom ih peći na vrućem ulju dok ne porumene.
5. Posebno otopiti maslac i na njemu popržiti brašno. Dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati vrhnje, sir i začine po želji, te promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati pečene ćuftice i preliti ih pripremljenim umakom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.

Izvor: Dobra hrana