Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati kvasac, 1 dl mlakog mlijeka, šećer i žličicu brašna pa izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje, ocat, 1 dl mlijeka, griz i malo soli po želji te promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto podijeliti na dva dijela. Svaku polovicu istanjiti i oblikovati krug prema promjeru tepsije.
4. Tepsiju nauljiti i u sredinu staviti keramičku šalicu srednje veličine. Preko šalice nanijeti tijesto. Tijesto oko šalice pritisnuti rukom kako bi se priljepilo uz tepsiju, a potom ga premazati kečapom, rasporediti po njemu polovinu šunke, sira, mariniranih šampinjona i mozzarelle te posipati origanom.
5. Zatim gornji dio tijesta koji prekriva šalicu zarezati ukriž da bi se rascvjetao pa rubove presavinuti preko nadjeva, a šalicu izvaditi. Presavijene rubove tijesta premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Od preostalog materijala oblikovati još jednu pizzu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept