Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješati polovinu mlakog mlijeka, svjež kvasac, šećer i žličicu pšeničnog brašna. Dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U veću plastičnu posudu usuti polovinu mješavine pšeničnog i kukuruznog brašna. Dodati nadošao kvasac, maslinovo ulje, preostalo mlijeko i malo soli po želji. Zatim postepeno dodavati preostalu mješavinu brašna i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
1. Sir naribati na krupno pa pomiješati sa svježim sirom i jajima te dobro izmiješati.
2. Masline s paprikama narezati na kolutove, a tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od masnoće.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti, a zatim kalupom u obliku cvijeta izvaditi željene oblike.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati cvjetove od tijesta. Premazati ih s malo pripremljenog nadjeva i posuti tunjevinom.
3. U sredinu cvijeta staviti kolut masline, a rubove tijesta premazati umućenim jajetom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana