Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Riža je ključni sastojak mnogih naših jela. Jeftina je, nije previše nezdrava i ima dugi rok trajanja, tako da uvijek možete imati jedan paket za hitne slučajeve u ormaru.
No, unatoč tome što je često koristimo, mnogi će priznati da još uvijek uspijevaju pogriješiti prilikom njezine pripreme.
Stoga nam je vrhunski kuhar Monty Koludrović iz Australije otkrio tajni trik koji bi nam napokon mogao olakšati kuhanje ove žitarice.
“Kad rižu dobro operete, ona je skroz drukčija. Ali isprati je morate do 30 puta. Da, 30 puta! Pranje riže uklanja nečistoće i škrob iz zrna zbog čega riža postane pahuljasta. Kuhanje bez pranja stavlja vaše jelo u opasnost da će biti gumasto i ljepljivo”, rekao je kuhar.
Svojedobno su i znanstvenici davali preporuke kako je rižu dobro ostaviti da odstoji u vodi preko noći jer će se tako smanjiti količina štetnih sastojaka za čak 80 posto, a ponajviše zato da bi se smanjile razine arsena u njoj.