Današnji desert: Čokoladni kolač s keksima

by | 12 siječnja, 2016

ThinkstockPhotos-496771042

Sastojci:
– 350 g petit beurre keksa
– 200 g čokolade za kuhanje
– 200 g mliječne čokolade
– 3 žumanjka
– 2 dl slatkog vrhnja
– 150 g šećera
– 2 vanilin šećera
– 120 g maslaca

Priprema:
1. Petit beurre keks razlomiti na krupnije komade.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati razlomljenu crnu i mliječnu čokoladu, žumanjke, vanilin šećer, slatko vrhnje i šećer. Kuhati na pari neprestano miješajući dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. U smjesu od čokolade dodati razlomljene kekse i polako promiješati.
4. Dublju tepsiju 20×30 cm obložiti papirom za pečenje pa izliti u nju pripremljenu smjesu s keksom. Poravnati i ostaviti na hladnom da se stegne.
5. Stegnuti kolač izvaditi iz tepsije i narezati na kocke ili prutiće željene veličine.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock