Danski pužići

by | 1 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna tipa 400
  • 1 suhi kvasac
  • 2 dl mlijeka
  • 100 g šećera
  • 100 g margarina
  • prstohvat soli
  • 2 jaja

Za kremu:

  • 150 g šećera
  • 5 g cimeta
  • 125 g margarina

Za glazuru:

  • 100 g margarina
  • 120 g šećera u prahu
  • 150 g krem sira
  • 100 ml karamel preljeva
  • 50 g sjeckanih lješnjaka

Priprema:

Tijesto:
1. U dubljoj posudi pomiješati mlako mlijeko, suhi kvasac, žlicu šećera i žličicu brašna pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostali šećer, prstohvat soli, margarin i 2 jaja te promiješati. Postepeno dodavati brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od stjenki posude.
3. Umiješeno tijesto ostaviti da nadođe.

Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 1 cm. Premazati ga omekšalim margarinom i posipati mješavinom šećera i cimeta pa pažljivo zarolati.
2. Dobivenu roladu rezati na komade.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane pužiće. Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.
4. Posebno pripremiti glazuru: umutiti margarin, krem sir i šećer u prahu.
5. Pečene pužiće izvaditi iz pećnice, i dok su još topli, po njima rasporediti smjesu od sira. Na kraju ih preliti karamel preljevom i posipati sjeckanim lješnjacima.

Izvor: .lepotaizdravlje.rs/posaljirecept