Dijeta bazirana na režimu prehrane francuske kraljice dozvoljava unos slatkiša, ali uz obavezan pravilan raspored hrane i laganu večeru.
Kraljica nije odolijevala raskošnim poslasticama, bila je pravi gurman i uživala u gastronomskim specijalitetima, kao što to i dolikuje njezinom statusu. Pa kako je onda moguće da je imala opseg struka od svega 58 centimetara, zbog čega, kako se navodi u nekim povijesnim izvorima, nije bilo potrebno da nosi korzet ispod vrlo uskih haljina?
Naime, ispostavilo se da je tajna vitkog struka u pravilnom rasporedu obroka, gdje je za doručak obavezna određena količina poslastica, a za večeru se služi samo lagani obrok.
Režim prehrane francuske kraljice odražava takozvani “francuski paradoks”, gdje se jede kalorična hrana, a ipak se održava vitka linija, te se samim tim izbjegavaju i srčani problemi.
Doručak Marije Antoanete sastojao se od peciva s kafom ili toplom čokoladom, za predjelo je jela paštete, kamenice i jastoge, a za ručak gulaš od zeca, lososa ili od školjki. Za užinu je jela makarone sa sirom i povrće u pikantnom umaku.
Zato se prepustite kraljevskoj gozbi – sladak doručak, ručak po vašem izboru i lagana večera prije 20 sati, i nećete imati problema u održavanju vitke linije.