Da biste oblikovali struk i ujedno sačuvali dobro zdravlje, morate početi izbjegavati hranu koja je ukusna, ali prije svega opasna, kao što su suhomesnati proizvodi, masni sirevi, slatkiši, slane grickalice, tjestenina.
Ova dijeta namijenjena je ženama koje žele smršavjeti u struku i gornjem djelu tijela. Dnevni jelovnik sadrži oko 1.300 kalorija, a za tjedan dana može se „skinuti“ od jednog do dva kilograma.
Jelovnik napravite na bazi svježeg voća i povrća, mliječnih proizvoda s niskim postotkom masnoća, ribe i bijelog mesa, integralnih žitarica. Kao začin koristite biljna ulja (od maslina, kukuruza, suncokreta ili soje), te najviše tri žličice aromatične trave dnevno. Solite minimalno, i pijte najmanje dvije litre vode dnevno, najbolje mineralne negazirane.
PONEDJELJAK
Doručak: šalica jogurta i 3 keksa od integralnih žitarica
Ručak: 70 g špageta u umaku od rajčica, 200 g salate od miješanog povrća
Večera: 100 g bijelog pilećeg mesa s roštilja, 250 g kuhanog povrća (tikvice, špinat, blitva), šnita integralnog kruha.
UTORAK
Doručak: šalica zelenog čaja, 150 g svježe cijeđenog soka od mrkve, šalica nemasnog jogurta, šnita integralnog kruha
Ručak: 200 g zelene ili salate od kupusa, 70 g tjestenine s povrćem
Večera: manja porcija juhe od povrća, 80 g kuhane šunke, 2 kuhana krumpira
SRIJEDA
Doručak: šalica kave, 2 integralna keksa
Ručak: 100 g kuhane riže, 100 g povrća na žaru, 150 g kuhanog špinata, šnita integralnog kruha
Večera: 100 g telećeg pečenja začinjenog sokom od limuna, 200 g kuhane blitve, 3 integralna krekera
ČETVRTAK
Doručak: šalica kave od ječma, šalica nemasnog mlijeka sa 2 žlice mueslija
Ručak: 80 g tjestenine pomiješane sa 50 g tikvica poprženih u tavi s glavicom crvenog luka, 200 g salate od kuhanih krumpira i mrkve
Večera: omlet od 2 jaja, 100 g kuhanog špinata i 200 g kuhanog povrća po želji, jedna šnita integralnog kruha
PETAK
Doručak: šalica zelenog čaja, 4 integralna keksa
Ručak: 80 g špageta sa školjkama, 250 g zelene salate s rajčicom začinjene origanom
Večera: 200 g ribe sa roštilja, 200 g miješanog kuhanog povrća (mrkva, krumpir i tikvice), šnita integralnog kruha
SUBOTA
Doručak: šalica kave od ječma s malo mlijeka, 2 šnite dvopeka s medom
Ručak: 100 g tjestenine u umaku od rajčice, 200 g zelene salate
Večera: juha od povrća, 150 g tunjevine iz konzerve i 150 g kuhanog špinata
NEDJELJA
Doručak: šalica čaja i 3 keksa od integralnih žitarica
Ručak: 100 g špageta s pečenim plavim patlidžanom, 200 g svježeg povrća (rajčica, mrkva i zelena salata)
Večera: 150 g telećeg mesa s roštilja začinjenog ružmarinom, 200 g pirea od krumpira i 3 šljive.
Užina uvijek ista
Svakog dana za užinu jesti:
Prijepodne: porcija voćne salate (po želji kombinirajte kivi, naranče, grejpfrut, maline, ananas), ili 2 krekera od integralnih žitarica, ili jabuka, ili čaša svježe cijeđenog soka od naranče ili grejpfruta
Poslijepodne: šalica nemasnog jogurta ili čaša soka od rajčica, ili porcija voćne salate od krušaka i malina, ili 2 integralna keksa, ili 100 g ananasa.