Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Orašasti plodovi su izuzetno kvalitetne namirnice, izvrstan izbor grickalica umjesto uobičajenih industrijskih prerađevina i dobro je konzumirati ih svaki dan.
Bogati su kvalitetnim masnoćama, prije svega oleinskom masnom kiselinom, ali i brojnim mineralima, vitaminima, čak i esencijalnim aminokiselinama, što se odražava na njihovom pozitivnom učinku na zdravlje srčanožilnog i živčanog sustava.
Zbog takve nutritivne vrijednosti preporuka je vegetarijancima svakodnevno ih konzumirati.
Činjenica je da su orašasti plodovi, osim toga, visokokalorične namirnice i iz tog razloga ne treba pretjerivati s njihovom konzumacijom. Prijedlog za međuobrok, uz jabuku, ili drugo voće po izboru, može biti jedna šaka orašastih plodova, najbolje je da izabirete različite vrste, kao što ste i sami spomenuli, a uz to možete dodati i sjemenke buče, lana ili suncokreta.
Orašaste plodove i sjemenke možete dodavati i gotovim jelima, usitnjene, ili kao dio poslastice, jutarnjeg obroka i sl.
S obzirom da se teško zaustaviti na nekoliko komada, nastojite biti svjesni što i koliko jedete i neka dnevna doza ukupno ne prelazi jednu šalicu. Naravno, to ovisi i o ostaloj prehrani koju konzumirate.
Izvor: Magazin.hr