
Dva korisna recepta gotova za pola sata s mnoštvo okusa i proteina
Prije svega, treba zaboraviti na rigorozne dijete, raznorazne napitke ili čarobne tablete. Ništa od toga neće stvarno sto posto pomoći želimo li li...
Humus više ne mora biti rezerviran samo za namaz
Ljeto je rezervirano za uživanje u prirodi i u laganoj, ali bogatoj i niskokaloričnoj prehrani koja će blagotvorno djelovati na probavu.
Masnu i prženu hranu u ovo vrijeme je najbolje izbjegavati, baš kao i paljenje pećnice koja će nam dodatno zagrijati prostor u kojem boravimo. U nedostatku ideja što pripremiti kad želimo pojesti nešto lagano, a opet hranjivo, obratili smo se food blogerici Marie Wasler koja je za nas pripremila jedan recept za čiju vam je pripremu potrebno svega 20 minuta, a bazira se na slanutku koji je, osim svog laganog okusa, pogodan i za dijabetičare.
Pročitajte: Marie Wasler nam otkriva recept za savršenu kajganu bez jaja
Sastojci:
• humus od 250 g
• 1/2 -1 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala
• svježe povrće po izboru (ovdje: paprika, mladi luk, svježi chili, sušena rajčica)
• sol, papar
• veganski feta sir
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. Odvojite 1 šalicu vode iz lonca u kojoj se kuhala tjestenina.
3. Pomiješajte humus s vodom od tjestenine — uvijek počnem s malo vode, a zatim dodam još dok ne dobijem željenu konzistenciju. Po potrebi u umak dodajte malo soli ili limunovog soka.
4. Kombinirajte tjesteninu s umakom i dodajte sirovo povrće.
5. Poslužite sa svježim paprom i veganskim feta sirom.
Foto: Marie Wasler