Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Riječ je o tjestenini od cjelovitog zrna koji je poznata glumica otkrila za Weight Watchers
Ako volite raznoliku hranu i eksperimentirati u kuhinji, a pesto vam je zanimljivog okusa, dajte priliku ovom odličnom receptu koji obožava poznata glumica Kate Hudson.
Iako stalno komentira da voli raznoliku prehranu, ovom se receptu uvijek vraća, kako je otkrila za brend Weight Watchers, kojemu se pridružila kao ambasadorica da bi svojoj djeci pokazala kako je važno što stavljamo u svoje tijelo.
Kate, koja je podrijetlom Talijanka, kaže da je velika obožavateljica tjestenine, a pesto je savršena nadogradnja.
Ali najbolji dio njezine omiljene tjestenine? To što ju je “jednostavno napraviti” i zabavno raditi s cijelom obitelji. “Tjestenina je najveći hit kod moje djece”, kaže Kate Hudson za Women’s Health.
Recept za domaću tjesteninu lako se može uključiti u plan za osobe koje paze na prehranu, kao i za hranjivu nadopunu nakon treninga.
View this post on Instagram
2 šalice integralnog brašna za tjesteninu
1 žličica soli
3 jaja
2 srednja češnja češnjaka
2 šalice bosiljka
1/3 šalice parmezana
1/4 temeljca od povrća
3 žlice tostiranih pinjola
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/4 šalice običnog brašna
1. U srednje širokoj posudi, pomoću vilice, promiješajte pšenično brašno i 1/4 žličice soli. Dobro izradite te u sredinu brašna dodajte jaja. Vilicom lagano razmutite jaja i postupno umiješajte brašno u jaja dok ne dobijete čvrsto tijesto. Izvucite tijesto na radnu površinu i mijesite dok ne postane glatko te se više ne lijepi, 4 do 5 minuta. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 30 minuta.
2. U međuvremenu, u blender ili procesor za hranu stavite češnjak i pulsirajte dok se sitno ne nasjecka, oko 5 puta. Dodajte bosiljak, sir, juhu, orahe, ulje i preostalu količinu soli i miksajte na velikoj brzini dok ne postane glatka, oko 30 sekundi.
3. Tijesto razmotajte i podijelite na četiri jednaka dijela. Radeći s jednim po porcijom (pokrijte preostalo tijesto da se ne osuši), razvaljajte tijesto između dugih listova plastične folije na što tanje, dodajući po potrebi malo višenamjenskog brašna da se ne lijepi. Uzmite si vremena za valjanje i povremeno odvojite tijesto od plastične folije kako biste mu pomogli da se razvalja tanje. Svaki dio razvaljajte u duguljaste oblike, a onda, koristeći rezač za pizzu, izrežite tijesto na trake, a zatim prepolovite poprečno. (Ili razvaljajte tijesto pomoću stroja za tjesteninu ako ga imate).
4. Zakuhajte veliki lonac vode. Dodajte tjesteninu u lonac, malo-pomalo kako se pramenovi ne bi slijepili, i lagano promiješajte kako biste razdvojili niti. Tjesteninu kuhajte do al dente, oko 5 minuta. Ocijedite tjesteninu i vratite u lonac. Umiješajte pesto.
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images Entertainment via Getty Images