Ako ste imalo poput naše redakcije, zapečene tortilje rade se barem jednom mjesečno. Isto tako, ono što se tada događa je to da nam uvijek ostanu barem jedna ili dvije nepotrošene gotove tortilje.
Da ne bi “čamile” u hladnjaku prije nego što priznamo poraz i bacimo ih u otpad, tražili smo dugo kako ih iskoristiti i otkad smo konačno isprobali nekoliko recepata, pronašli smo ovaj zbog kojeg priželjkujemo “tortilju viška”.
Riječ je o domaćem tortilja čipsu, koji nema puno soli, niti ulja, i odličnog je okusa! Ako imate druženje, možete ih pripremiti i više – po želji.
Sastojci:
2 meksičke kukuruzne tortilje (ili one koje vi koristite)
2 žličice ulja ili ulje u spreju
češnjak u granulama
luk u granulama
sol
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 170 °C. Tortilje narežite na trokutiće (možete zarezati kao pizzu, ili koristiti kuhinjske škare koje ste prethodno dezinficirali).
2. Trokutiće poslažite na papir za pečenje koji ste stavili na lim te kistom premažite s malo ulja. Posolite, dodajte češnjak i luk u granulama te soli po želji, a ako želite, možete još dodati i mljevene crvene paprike.
3. Kad se pećnica zagrijala, sve stavite unutra na 8 do 10 minuta. Iako često za domaći čips savjetuju da se vrata pećnice ostave odškrinuta, ovaj put to ne morate činiti – ispast će dovoljno hrskavi. Dobar tek!