Đuveč s gamberima

by | 6 travnja, 2013

Sastojci:

  • 400 g očišćenih gambera
  • 180 g ribane kašice
  • 400 g pelata od rajčica
  • 2 crvene paprike
  • 1 mrkva
  • 2 glavice luka
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Luk narezati na kockice, crvenu papriku na štapiće, a mrkvu naribati na krupno. Pelate rajčica izmiksati.
2. Na maslinovom ulju popržiti luk, dodati mrkvu i papriku te i njih kratko popržiti.
3. Potom dodati pelate i pirjati dok povrće napola na omekša.
4. Zatim dodati taranu i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok tjestenina ne nabubri.
5. Na kraju dodati gambere, češnjak u prahu i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući cijelo vrijeme dok gamberi ne omekšaju. Gotovo jelo posipati sjeckanim peršinom.

Izvor: Dobra hrana