1 pakiranje surimi štapića (štapići od prešanih račića)
2 glavice luka
4 rajčice
3 crvene paprike roge
100 g integralne riže
1 veća mrkva
2 dl soka od rajčica
2 žlice nasjeckanog peršina
mješavina začina
ulje
Priprema:
1. Integralna riža skuhati, a zatim ga ocijediti. 2. Luk i rajčica narezati na kockice, mrkvu oguliti i krupno naribati, a surimi štapiće narezati na krupno. 3. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati narezanu papriku i mrkvu, te i njih kratko propržiti. 4. Zatim dodati narezani i sok od rajčica i nastaviti s pirjanjem dok povrće ne omekša. Tijekom pirjanja po potrebi dolijevati vode. 5. Nakon toga dodati surimi štapiće i uz povremeno miješanje pirjanja još 4 min. Na kraju uliti rižu, začine po želji i polako promiješati. 6. Gotovo jelo posuti nasjeckanim peršinom.