Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Jedna od najboljih stvari kad su putovanja u pitanju je svakako upoznavanje različitih kultura i kuhinja čije delicije rado donosimo doma u obliku recepata kao najdražu uspomenu s putovanja. Okusi kao da nas vrate u ona bezbrižna vremena i trenutke koje smo proživljavali kad nam pandemije i potresu nisu bili ni na kraju pameti.
Tako je bilo i na mom zadnjem putovanju u Egipat u siječnju 2020. godine, na kojem me oduševio ni manje ni više nego tradicionalni egipatski kruh “Aish Baladi”, čije je značenje “kruh života”. Budući da Egipćani čuvaju posebno mjesto za kruh u svom životu, jedu ga uz svaki obrok, imaju i tako poseban naziv za njega. On se nekoć pripremao od drevne pšenice i divljeg kvasca, a pekao se u vrućoj pećnici izrađenoj od crvenog blata iz rijeke Nil. Ovaj tradicionalni kruh je bio jedna od rijetkih stvari u Egiptu u kojoj se ni tada nije razlikovao bogat od siromašnog – svi su jeli Aish Baladi, izrađen od istih sastojaka i mogli ste ga jesti posvuda. Iako izgleda kao lepinja, okus mu je potpuno drugačiji, pogotovo ako ga kombinirate s humusom.
U nastavku vam donosimo videorecept ove veganske delicije u kojoj ćete, nadamo se, baš kao i mi – uživati.
Foto: Unsplash