Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Znanstvenici sa Šri Lanke pronašli su način kako kalorije u riži smanjiti za pola, a evo što morate napraviti kako bi i vama to uspjelo:
Ponovnim zagrijavanjem, kalorije u riži neće se povećati. Znanstvenici vjeruju da se ova metoda može koristiti i kod drugih namirnica bogatih škrobom kao što su tjestenina, grahorice, žitarice poput zobene kaše i lukovica poput krumpira. Naime, slična studija pokazala je da kuhanje, hlađenje i ponovno zagrijavanje ovih namirnica znatno povećava količinu otpornog škroba.
Otporni škrob nije dobar samo kada želimo pojesti manje kalorija. On poboljšava i osjetljivost na inzulin, potiče rad crijeva i probave, duže nas drži sitima te pomaže u bržem sagorijevanju masnog tkiva.
Izvor: LifeContent
Foto: LifeContent