Fantastična torta

by | 28 svibnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 10 žlica mljevenih oraha
  • 1 žlica octa
  • 50 g grožđica

Za kremu I:

  • 5 dl mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 3 žumanjka
  • 150 g margarina
  • 200 g mljevenih napolitanki

Za kremu II:

  • 7 žumanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 200 g čokolade
  • 100 g margarina
  • 150 g mljevenih oraha
  • 5 žlica mljevenih keksa

Za glazuru od čokolade:

  • 100 g čokolade
  • 50 g maslaca

Priprema:

Biskvit:

1. Umutiti 5 bjelanjaka sa 5 žlica šećera i 1/2 žlice octa u čvrst snijeg.
2. Potom dodati 5 žlica mljevenih oraha i promiješati.
3. U okruglom kalupu na 160 ºC ispeći biskvit. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jedan, ali u njega dodati grožđice.

Krema I:

1. U posudu uliti 4 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije i žumanjcima, pa dodati u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati mljevene napolitanke i polako promiješati.

Krema II:

1. Pomiješati žumanjke sa šećerom i kuhati na pari dok se šećer ne otopi. Potom dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se i ona ne otopi.
2. U ohlađenu smjesu dodati margarin i umutiti mikserom. Dodati mljevene kekse i orahe i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Prvi biskvit premazati kremom I i preklopiti drugim biskvitom. Zatim nanijeti kremu II i poravnati.
2. Čokoladu i maslac otopiti na pari i preliti preko kreme.

Izvor: Dobra hrana