Priprema:
1. Svinjski file narezati na medaljone, istanjiti ih batom za meso i začiniti po želji. Propirjati ih na vrućem ulju da porumene, a zatim izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Šampinjone narezati na listove, mesnatu slaninu na štapiće, poriluk na kockice, a mozzarellu na kolutove.
3. Na malo ulja pirjati poriluk dok ne omekša, a zatim dodati slaninu te i nju kratko popeći. Zatim dodati šampinjone i začine po želji, te ih pirjati dok ne omekšaju.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i poslagati u nju pećene medaljone. Na svaki staviti žlicu nadjeva od povrća i slanine, te prekriti kolutom mozzarelle.
5. Pećnicu zagrijati na 200 ºC i pripremljeno jelo nakratko zapeći.
6. Posebno otopiti maslac, dodati brašno, kopar i kratko propirajti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati sve dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati vrhnje i začine po želji.
7. Pripremljenim umakom preliti zapečene medaljone.