File minjon na povrću

by | 9 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 2 manja svinjska filea
  • 8 listova mesnate slanine
  • 1 glavica luka
  • 2 crvene paprike
  • 200 g pelata rajčica
  • 150 g mozzarelle
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 feferon (ljuta papričica)
  • 1 žlica senfa
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjske filee narezati na komade tako da se od svakog filea dobiju četiri komada. Istanjiti ih i začiniti po želji, a potom oblikovati u medaljone.
2. Medaljone premazati senfom, a zatim bočne stranice obložiti listovima slanine i pričvrstiti čačkalicom. Potom ih popeći na vrućem ulju s obje strane i ostaviti na toplom.
3. Luk i crvenu papriku očistiti i narezati na kocke, a pelate izgnječiti. Feferone narezati na kolutove, a češnjak što sitnije nasjeckati.
4. Na malo ulja popeći luk i češnjak, a zatim dodati papriku te i nju kratko popeći. Potom dodati pelate i nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati feferone.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti pirjano povrće, odozgora poslagati popečene medaljone, na svaki staviti kolut mozzarelle i kratko zapeći u pećnici da bi se sir otopio.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept