1. Svinjske filee narezati na komade tako da se od svakog filea dobiju četiri komada. Istanjiti ih i začiniti po želji, a potom oblikovati u medaljone.
2. Medaljone premazati senfom, a zatim bočne stranice obložiti listovima slanine i pričvrstiti čačkalicom. Potom ih popeći na vrućem ulju s obje strane i ostaviti na toplom.
3. Luk i crvenu papriku očistiti i narezati na kocke, a pelate izgnječiti. Feferone narezati na kolutove, a češnjak što sitnije nasjeckati.
4. Na malo ulja popeći luk i češnjak, a zatim dodati papriku te i nju kratko popeći. Potom dodati pelate i nastaviti s pirjanjem, dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša. Pred kraj pirjanja dodati feferone.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti pirjano povrće, odozgora poslagati popečene medaljone, na svaki staviti kolut mozzarelle i kratko zapeći u pećnici da bi se sir otopio.