1. U odgovarajućoj posudi pomiješati sojin umak, crno vino, šećer, med, češnjak u prahu, sitno sjeckani mladi luk i začine po želji. Sve sastojke dobro izmiješati pa u njih potopiti filee i ostaviti u hladnjaku da prenoće. Tijekom mirovanja meso povremeno okretati.
2. Odstajalo meso ocijediti od marinade i popeći na vrućem ulju da porumeni. Zatim postepeno dolijevati procijeđenu marinadu i pirjati na umjerenoj temperaturi dok potopuno ne omekša.
3. Mladi grašak skuhati u slanoj vodi.
4. Pirjane filee ostaviti da se ohlade, a potom ih rezati na tanke ploške, preliti slatko-kiselim umakom i poslužiti uz mladi grašak.
Slatko-kiseli umak:
1. U zdjelici pomiješati sok od rajčica, worcester umak, jabučni ocat, šećer, gustin i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne dobije željena gustoća.