Flambirani bataci

by | 28 veljače, 2014

Flamirani-Bataci

Sastojci:

  • 4 veća pileća bataka sa zabatkom
  • 300 g šampinjona
  • 1 stručak mladog luka
  • 3 dl bijelog vina
  • 0,5 dl konjaka
  • 50 g maslaca
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • 300 g tjestenine
  • sol, papar, mješavina začina

Priprema:
1. Batake odvojiti od zabataka, šampinjone narezati na listove, mladi luk na kolutove, a tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
2. Na ugrijanom maslacu popržiti batake tako da porumene, a zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od mesa dodati mladi luk te ga popržiti kako bi omekšao, potom vratiti batake, preliti ih zagrijanim konjakom i zapaliti. Kada se plamen ugasi, dodati vino, poklopiti i na umjerenoj temperaturi pirjati 30 minuta.
4. Pred kraj pirjanja dodati šampinjone i vrhnje za kuhanje, začiniti po želji i pirjati još 15 minuta.
5. Flambirane batake poslužiti na tanjuru uz skuhanu tjesteninu, te preliti pripremljenim umakom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept