Na kultnoj terasi čeka vas slasna adventska ponuda gastro kreacija najpoznatijih domaćih chefova

by | 6 prosinca, 2023

Adventsko izdanje Zagrebu najbolje pristaje, a odjevena u blagdansko ruho Oleander terasa hotela Esplanade već treću godinu blista posebnim sjajem.

Dana 1. prosinca otvoren je adventski festival FOOLING AROUND: Sparkling Edition u čijem će bogatom programu i vrhunskim delicijama s potpisom, uz nazdravljanje biranim pjenušcima, sve do 1. siječnja 2024. moći uživati svi koji ovaj prosinac žele ispuniti trenucima za pamćenje.

Sedam je, kako kažu, sretan broj, a šest chefova i jedna chefica koji su kreirali poseban street style menu, nesumnjivo će svojom ponudom usrećiti sve koji posjete ovu atraktivnu adventsku lokaciju.

00:00/01:34
Truvid
auto skip

Chefica Esplanade Ana Grgić Tomić

Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle.

Štrukli hotela Esplanade

U slatkoj ponudi su poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarka Mirjana Špoljar.

Brownie od čokolade i tonke by glavna slastičarka hotela Esplanade Mirjana Špoljar

Topli kokteli, pak, s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijeg zagrebačkog hotela.

Chef Deni Srdoč

Izbor iz ponude svog riječkog Hidden Wine bistroa u srcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč.

Chef Deni Srdoč – losos orlie

Na njegovom meniju nalaze se losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli. Svim tim delicijama nazdravlja se uz birana vina. 

Chef Mario Mandarić

Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, zahtjevnim nepcima koja su uvijek u potrazi za novim, inspirativnim okusima, nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima.

Chef Mario Mandarić – talijanski porchetta sendvič

Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija utemeljena je ne samo na ljubavi prema hrani nego i na geografskoj pripadnosti.

Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan

Dvojac koji dolazi iz Međimurja fuzioniranjem stvara  neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.

Chefovi Bogdan i Palfi – gozleme

Chefovi Bogdan i Palfi – buncek burger

Ljubitelji azijske kuhinje na FOOLING AROUND: Sparkling Edition prvi će istražiti jela s jelovnika restorana KIYOMI, kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba.

Chef Vid Nikolić

Jela naziva Char Shu, Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa zadovoljit će i najzahtjevnija nepca dok ljubitelje smrznutih slastica očekuje Matcha sladoled s azuki grahom.

Chef Vid Nikolić – Siew Mai, dim sum punjen svinjetinom i kozicama

Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine biti omiljeno mjesto za sve obožavatelje ove kraljice adventske gastro tradicije.

Chef Mate Janković – Institut za kobasice

Smokey debricinka, kranjska sa sirom, Frankfurterka, Bavarska te šiš kobas sa sirom serviraju se uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati i tako se počastiti jelom kojeg su sukreirali.

Chef Mate Janković – šiš kobas sa sirom

Samo na FOOLING AROUND: Sparkling Edition može se kušati i opjevana dalmatinska delicija.

Freetula by Grašo

Slavna Grašina “Fritula” za potrebe adventske premijere preimenovana je u “Freetula by Grašo” budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz “Krivih ljudi”, kreirane u free style verziji. Očekuje se da će gosti, nakon što se počaste slanim i/ili slatkim fritulama, od sreće i sami zapjevati.

Najtopliji kokteli ovog adventa u ponudi su na Central Station baru, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot’s gina skuhat će Gingle Bells ekipa.

Blistavu blagdansku atmosferu na naposebnijoj adventskoj lokaciji u Zagrebu obećava i bogat glazbeni program powered by OTP banka za koji će tijekom svih dana održavanja festivala biti zaduženi popularni Dj-i, dok će se svake srijede pjevati i plesati uz live nastupe. Prvi je na rasporedu koncert Sanje, Marinka i Zeca uz najveće hitove Novih Fosila svima na dar za blagdan sv. Nikole, a potom slijede koncerti Dino Dvornik Tribute benda, Abba Real Tribute benda, dok zadnju u nizu koncertnih srijeda 27. prosinca zatvaraju Robert Mareković i Swingers band.

Program kojim će se oduševiti i mali i veliki gosti festivala kreirala je IKEA Family. Svakog petka, počevši od 8. prosinca, od 15 do 17 sati održavat će se radionice na kojima će se ukrašavati najslađe blagdanske kućice – gingerbread houses.

Svakog tjedna će se, počevši od 12. prosinca, održavati i Culinary Affair powered by METRO, kulinarski show uživo s humanitarnim notom, u okviru kojeg će razna jela u paru pripremati chefovi i njihovi gosti.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je radnim danom od 12:00 do 23:00, a vikendom od 11:00 do 23:00.

Sve detalje o bogatom gastro i glazbenom sadržaju pratite na FOOLING AROUND društvenim mrežama: Instagram i Facebook.

 

Tekst i fotografije: Promo