Adventsko izdanje Zagrebu najbolje pristaje, a odjevena u blagdansko ruho Oleander terasa hotela Esplanade već treću godinu blista posebnim sjajem.
Dana 1. prosinca otvoren je adventski festival FOOLING AROUND: Sparkling Edition u čijem će bogatom programu i vrhunskim delicijama s potpisom, uz nazdravljanje biranim pjenušcima, sve do 1. siječnja 2024. moći uživati svi koji ovaj prosinac žele ispuniti trenucima za pamćenje.
Sedam je, kako kažu, sretan broj, a šest chefova i jedna chefica koji su kreirali poseban street style menu, nesumnjivo će svojom ponudom usrećiti sve koji posjete ovu atraktivnu adventsku lokaciju.
Chefica Esplanade Ana Grgić Tomić
Chefica Ana Grgić Tomić za Fooling Around pripremila je krokete od kulena, mariniranu junetinu, crostatu s kremastim bakalarom, vruću kremastu juhu, a tu su i obožavane Esplanadine štrukle.
Štrukli hotela Esplanade
U slatkoj ponudi su poširane kruške, izvornog naziva Clafoutis te brownie od čokolade i tonke koje potpisuje hotelska slastičarka Mirjana Špoljar.
Brownie od čokolade i tonke by glavna slastičarka hotela Esplanade Mirjana Špoljar
Topli kokteli, pak, s potpisom Vjenceslava Madića na najbolji način zaokružuju street style verziju gastro ponude najluksuznijeg zagrebačkog hotela.
Chef Deni Srdoč
Izbor iz ponude svog riječkog Hidden Wine bistroa u srcu Zagreba predstavlja i chef Deni Srdoč.
Chef Deni Srdoč – losos orlie
Na njegovom meniju nalaze se losos orlie, lamb pita bread wrap te hidden burger kao glavna jela uz koja su kao prilog dostupni i krumpirići raznih okusa te topli slatki canoli. Svim tim delicijama nazdravlja se uz birana vina.
Chef Mario Mandarić
Mario Mandarić, glavni chef Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, zahtjevnim nepcima koja su uvijek u potrazi za novim, inspirativnim okusima, nudi dosta dobru pečenicu, classic kobasicu i hot dog te talijanski porchetta sendvič, a za desert fritule s raznim domaćim umacima.
Chef Mario Mandarić – talijanski porchetta sendvič
Fuzija chefova Matije Bogdana i Marka Palfija utemeljena je ne samo na ljubavi prema hrani nego i na geografskoj pripadnosti.
Chefovi Marko Palfi i Matija Bogdan
Dvojac koji dolazi iz Međimurja fuzioniranjem stvara neočekivane menije. Gostima Fooling Arounda nude beef tartar, juneću i janjeću koftu, gozleme i buncek burger. Jela su to s dvostrukim potpisom i jednim pečatom izvrsnosti.
Chefovi Bogdan i Palfi – gozleme
Chefovi Bogdan i Palfi – buncek burger
Ljubitelji azijske kuhinje na FOOLING AROUND: Sparkling Edition prvi će istražiti jela s jelovnika restorana KIYOMI, kojeg premijerno predstavlja chef Vid Nikolić, a čije će otvorenje u 2024. obogatiti gastronomsku scenu Zagreba.
Chef Vid Nikolić
Jela naziva Char Shu,Gyoza chicken, Shumai te desert Obanyaki bogatstvom okusa zadovoljit će i najzahtjevnija nepca dok ljubitelje smrznutih slastica očekuje Matcha sladoled s azuki grahom.
Chef Vid Nikolić – Siew Mai, dim sum punjen svinjetinom i kozicama
Institut za kobasice chefa Mate Jankovića i ove će godine biti omiljeno mjesto za sve obožavatelje ove kraljice adventske gastro tradicije.
Chef Mate Janković – Institut za kobasice
Smokey debricinka, kranjska sa sirom, Frankfurterka, Bavarska te šiš kobas sa sirom serviraju se uz bogate kombinacije priloga koje gosti mogu i sami odabrati i tako se počastiti jelom kojeg su sukreirali.
Chef Mate Janković – šiš kobas sa sirom
Samo na FOOLING AROUND: Sparkling Edition može se kušati i opjevana dalmatinska delicija.
Freetula by Grašo
Slavna Grašina “Fritula” za potrebe adventske premijere preimenovana je u “Freetula by Grašo”budući da su recepture umaka kako ističe njegova ekipa iz “Krivih ljudi”, kreirane u free style verziji. Očekuje se da će gosti, nakon što se počaste slanim i/ili slatkim fritulama, od sreće i sami zapjevati.
Najtopliji kokteli ovog adventa u ponudi su na Central Station baru, a raznolike okuse domaćeg craft Old Pilot’s gina skuhat će Gingle Bells ekipa.
Blistavu blagdansku atmosferu na naposebnijoj adventskoj lokaciji u Zagrebu obećava i bogat glazbeni program powered by OTP banka za koji će tijekom svih dana održavanja festivala biti zaduženi popularni Dj-i, dok će se svake srijede pjevati i plesati uz live nastupe. Prvi je na rasporedu koncert Sanje, Marinka i Zeca uz najveće hitove Novih Fosila svima na dar za blagdan sv. Nikole, a potom slijede koncerti DinoDvornik Tribute benda, Abba Real Tribute benda, dok zadnju u nizu koncertnih srijeda 27. prosinca zatvaraju Robert Mareković i Swingers band.
Program kojim će se oduševiti i mali i veliki gosti festivala kreirala je IKEA Family. Svakog petka, počevši od 8. prosinca, od 15 do 17 sati održavat će se radionice na kojima će se ukrašavati najslađe blagdanske kućice – gingerbread houses.
Svakog tjedna će se, počevši od 12. prosinca, održavati i Culinary Affair powered by METRO, kulinarski show uživo s humanitarnim notom, u okviru kojeg će razna jela u paru pripremati chefovi i njihovi gosti.
FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je radnim danom od 12:00 do 23:00, a vikendom od 11:00 do 23:00.
Sve detalje o bogatom gastro i glazbenom sadržaju pratite na FOOLING AROUND društvenim mrežama: Instagram i Facebook.