Francuski krumpir

by | 31 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 200 g suhe vratine
  • 4 jaja
  • 200 g sira
  • 70 g margarina
  • 2 pune žlice brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 40 g parmezana
  • 100 g domaće kobasice
  • mješavina začina
  • 2 žlice ulja

Priprema:

1. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati, a potom oguliti i naribati na krupno.
2. Jaja također skuhati, oljuštiti i narezati na kolutove.
3. Suhu vratinu narezati na kockice, domaću kobasicu na ploške, a sir naribati na krupno.
4. Posebno u posudi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti ribani krumpir, te ga posipati suhom vratinom i polovinom sira.
6. Zatim preliti bešamel umakom, odozgo utisnuti kolutove jaja i kobasica te posipati preostalim sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok sir ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana