Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati, a potom oguliti i naribati na krupno.
2. Jaja također skuhati, oljuštiti i narezati na kolutove.
3. Suhu vratinu narezati na kockice, domaću kobasicu na ploške, a sir naribati na krupno.
4. Posebno u posudi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se umak ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti ribani krumpir, te ga posipati suhom vratinom i polovinom sira.
6. Zatim preliti bešamel umakom, odozgo utisnuti kolutove jaja i kobasica te posipati preostalim sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok sir ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana