Priprema: Namaz:
1. Češnjak nasjeckati, a krastavce sitno narezati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati svježi sir i vrhnje, te dodati krastavce i češnjak. Zatim dobro promiješati i začiniti po želji.
Nadjev:
1. Bacon slaninu narezati na kockice, a teletinu, papriku i crveni luk na štapiće. Krumpir oguliti i također narezati na štapiće, te pržiti na ulju dok ne porumeni.
2. Na malo ulja popržiti bacon slaninu i luk, potom dodati teletinu, te pirjati uz povremeno dolijevanje juhe dok svi sastojci ne omekšaju.
3. Pred kraj pirjanja dodati kukuruz šećerac i papriku, začiniti po želji, pa nastaviti s pirjanjem dok paprika ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
Završni postupak:
1. Tortilje peći u teflonskoj tavi na nekoliko kapi ulja s obje strane kako bi porumenjele.
2. Svaku tortilju premazati pripremljenim namazom, nanijeti malo nadjeva, a zatim dodati pomfrit i zarolati.