U Zagrebu se održavaju radionice art terapije za lakše svladavanje svakodnevnih briga i stresa
Brojna su istraživanja pokazala da bavljenje umjetnošću, u njezinim raznim oblicima, može biti vrlo pozitivno za mentalno zdravlje. Tu se pojavila ...
Ovih dana Zagreb je posjetio Pascal Tingaud, glavni Chef prestižne šampanjske kuće Moët & Chandon. Prilikom posjete Zagrebu, u suradnji s domaćicom Anom Grgić, Chef de cuisine hotela Esplanade održao je Press cooking show u ambijentu restorana Zinfandel’s, u sklopu kojeg su novinarima prezentirana jela koja se izvrsno sljubljuju s Moët & Chandon šampanjcima.
Ovaj ekskluzivni gastronomski doživljaj upriličen je egzotičnim menijem, a svaki slijed pomno je pratio određeni Moët & Chandon šampanjac. Azijski patlidžan u confitu od pačjeg temeljca, Chef Tingaud sljubio je s Vintage Rose 2006., dok je gusju jetru, karameliziranu ciklu i kokice popratio Nectar.
Polagano prigotovljen losos s džusom od tartufa, idealno se sljubio s Vintage Rose 2006. Sicilijsku fregolu s hlapom i gljivama Chef je kombinirao s Vintage Blanc 2006., baš kao i rižoto s crnilom sipe i listićima zlata.
Pravi povod Pascalova dolaska bila je priprema šampanjske božićne gala večere u suradnji s Prvom damom esplanadine kuhinje, šeficom Anom Grgić u restoranu Zinfandel’s hotela Esplanade Zagreb. Za Zagrepčane i njihove goste bila je to jedinstvena prilika da kušaju najfinije delicije koje se izvrsno sljubljuju s najpoznatijim šampanjcem na svijetu.