Gljive punjene tunjevinom

by | 6 prosinca, 2013

Sastojci:

  • 20 šampinjona srednje veličine
  • 100 g tunjevine iz konzerve
  • 1 kiseli krastavac
  • 1/2 manje glavice luka
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica margarina
  • 4 cherry rajčica
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka a zatim ih kratko prokuhati u slanoj vodi.
2. Tunjevinu ocijediti od masnoće a kiseli krastavac i kuhane drške dobro ocijediti.
3. U blenderu pomiješati tunjevinu, kiseli krastavac, drške šampinjona, senf, margarin, luk i začine po želji. Sve sastojke izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa.
4. Klobuke šampinjona propržiti s obje strane na vrućem ulju.
5. Pripremljenu smjesu od tunjevine staviti u slastičarsku špricu. Zatim pomoću njega na svaki popečeni šampinjon istisnuti po malo paste.
6. Cherry rajčice narezati na kolutove pa njima ukrasiti punjene gljive.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept