Priprema:
1. Filete soma narezati na krupnije komade i začiniti po želji.
2. Posebno umutiti tri jaja. Filete uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i peći ih na vrućem ulju dok ne porumene.
3. Pripremiti umak s račićima: u manjoj posudi otopiti 50 g maslaca, dodati 2 žlice brašna i kratko popržiti. Zatim doliti mješavinu mlijeka i vrhnja pa dobro izmiješati. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Zatim dodati račiće i začine po želji pa kuhati još 3 min. U gotov umak dodati ribani sir i koru limuna te promiješati.
4. Krumpir oguliti i narezati na kocke, a potom ga skuhati u slanoj vodi. Protisnuti krumpir te u njega dodati preostali maslac, 1 dl mlijeka i 2 jaja, začiniti po želji i dobro izmiješati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohanu ribu. Preliti je umakom od račića. Pire krumpir staviti u slastičarskiu špricu pa pomoću nje preko umaka nanijeti sloj krumpira. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.