1. Svinjsko meso od buta narezati na tanke šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Sir naribati na krupno, a kisele krastavce i papriku narezati na štapiće.
3. Začinjene šnicle od buta premazati tankim slojem senfa i posuti s malo sira. Potom na svaku šniclu staviti dva lista suhe vratine, nekoliko štapića kiselih krastavaca i paprike. Bočne stranice šnicli preklopiti prema unutra, zarolati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. Rolice popržiti na vrućem ulju pa ih zaliti junećom juhom. Nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperature dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
5. Posebno umutiti žumanjke i vrhnje, dodati parmezan i začine po ukusu te promiješati.
6. Pirjane šnicle poslagati u nauljenu vatrostalnu zdjelu, preliti ih pripremljenom smjesom od žumanjaka i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.