Grazing table postao je popularan još prije dvije godine, kad se masovno krenulo u dekoriranje stola za proslave koji se sastojao od narezaka, grickalica, voća, sireva, namaza… Nisu to više u pitanju obične plate, grazing table nametnuo je sasvim novu dimenziju druženjima i serviranju hrane! U prilog tome govori i činjenica da je i više nego popularan i danas, posebice sad kad je opet dopušteno druženje. Ljudi su počeli sve više umjetnički ukrašavati svoje pladnjeve te tako oni postaju glavna estetska obilježja na zabavama i događajima.
Međutim, grazing table nije rezerviran samo za poslovne prilike ili slavlja, sad ga možete bez problema posložiti i vi kod kuće. Evo i malih savjeta kako:
Kupujte sezonski
Sezonsko voće i povrće uvijek ima najbolji okus i izgleda odlično na vašem stolu, a istovremeno i tematski, prilagođeno vremenu. Što se tiče drugih vrsta hrane – odaberite svoje omiljene sireve, krekere i umake. Uvijek gledajte da stavite barem četiri vrste sira.
Iskoristite vrijeme za pripremu
Ovakav način pripremanja ne zahtijeva kuhanje, a ako si želite maksimalno olakšati – operite, narežite i pospremite voće i povrće i stavite u hladnjak i tako neka čeka na dekoriranje. Stol uvijek krenite slagati oko sat vremena prije nego što gosti dođu.
Eksperimentirajte s bojama
Potrudite se da grazing table bude stvarno šarolik, unesite život na svoj stol. Džemove uvijek ostavite u staklenkama i ukrašavanje uvijek započnite velikim stavkama – njih stavite u kut i sredinu, a praznine popunite manjim.
I na kraju, zapamtite: pravilo je da pravila nema! Kako god se odlučili dekorirati stol, jednostavno ne možete pogriješiti. Inspirirajte se u nastavku prekrasnim fotografijama.