1. Kruh natopiti vodom, a zatim ga ocijediti i izmrviti. Krumpir i mrkvu skuhati i krupno naribati, češnjak sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, izmrvljen kruh, jaje, krumpir, mrkvu, češnjak, mljevenu papriku i začine po želji.
3. Sve sastojke ručno izmiješati kako bi se dobila kompaktna smjesa.
4. Od pripremljene smjese oblikovati ćuftice i u sredinu svake staviti po jednu suhu šljivu.
5. Pripremljene ćufte peći u dubokoj masnoći dok ne porumene. Zatim ih izvaditi na papirnatu salvetu kako bi upile suvišnu tekućinu.
6. U većoj posudi na malo ulja popirjati brašno, uliti sok od rajčice, 2 dl vode i kuhati dok se ne zgusne.
7. Pripremljen umak začiniti po želji, dodati u njega pečene ćufte i kratko prokuhati.