U ovo vrijeme prehlada najčešće posežemo za prirodnim pripravcima koji jamče jačanje imuniteta. Svježe namirnice najveći su izvor potrebnih vitamina i minerala, no ipak se jedno voće izdvaja u borbi protiv velikog spektra bolesti.
Grejp je poznat kao antioksidans te po svom snažnom antibakterijskom djelovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E i K te kalcij, fosfor, magnezij, mangan, cink, bakar i željezo. No njegovo pravo blago krije se unutar koštica.
Iz koštica i pulpe grejpa dobiva se citrofit, najjači raspoloživi antibiotik koji djeluje na jačanje imuniteta. Zbog velikog broja polifenolnih spojeva, bioflavonoida (60-70 posto), ekstrakt koštice grejpa pokazuje nevjerojatna svojstva.
Blagodati ekstrakta koštica grejpa:
– snižava razinu kolesterola u krvi
– idealan je u prevenciji gripe i prehlade
– djelotvoran je kod alergija
– liječi akutne i kronične upale
– pomaže kod liječenja gastrointestinalnih infekcija
– liječi bolesti uzrokovane parazitima
-idealan je za ispiranje usta, kod usnih ranica, zadaha, popucalih i suhih usnica
– djeluje protiv zubnog plaka i karijesa
– pomaže kod bolova u uhu i kroničnih upala uha
– izvrsnim se pokazao u borbi protiv prhuti, svrbeža tjemena i nametnika u kosi
– iscjeljujuće djeluje kod malih rezova, ogrebotina, ranica, opeklina, osipa
– smiruje ubode i ugrize insekata
– pomaže kod čireva na nogama, bradavica i kožnih infekcija
– učinkovit je kod gljivičnih infekcija i vaginalnih parazita
– pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, te pomaže radu jetre i jačanju arterija