Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Drugi dio:
Ostalo:
Priprema:
Prvi dio:
1. Na umjerenoj temperaturi istopiti šećer u soku od višanja. Dodati gris, pa kuhati neprestano miješajući dok se ne zgusne.
2. Zatim, smjesu uliti u navlažen lim (s obručem).
Drugi dio:
1. U malo mlijeka razmutiti puding, a preostalo mlijeko ostaviti da zavri sa šećerom. Zatim ukuhati razmućen puding i miješati dok se ne zgusne.
2. Skinuti s vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađen puding umiješati s umućenim margarinom, pa premazati preko podloge od grisa.
4. Ostaviti da odstoji u hladnjaku nekoliko sati.
Finalni postupak:
1. Sutradan, umutiti šlag na uobičajen način pa ga ravnomjerno rasporediti preko kolača.
2. Skinuti obruč, narezati kolač na kocke i dekorirati višnjama.