Griz kolač s pudingom

by | 2 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 250 g ”petit beurre” keksa
  • 5 dl slatkog vrhnja

Za bijelu kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 7 punih žlica griza
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 4 bjelanjka

Za žutu kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 6 žlica šećera
  • 4 žumanjka

Priprema:

Bijela krema:

1. U posudu uliti mlijeko, dodati tri žlice šećera i ostaviti da proključa.
2. Potom dodati griz i vanilin šećer te uz neprestano miješanje kuhati dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti bjelanjke s preostalim šećerom u čvrst šaum pa dodati u vrući griz i polako promiješati.

Žuta krema:

1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i vanilin šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa žumanjcima i pudingom te uliti u proključalo mlijeko i kuhati dok se ne zgusne.

Završni postupak:

1. Pripremiti dublju tepsiju pa dno obložiti keksima. Preko njih preliti toplu bijelu kremu, poravnati i ostaviti da se stegne.
2. Zatim nanijeti žutu kremu i ravnomjerno ju rasporediti.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, premazati preko kolača i ostaviti u hladnjaku da se stegne.

Izvor: Dobra hrana