Gulaš iz pećnice

by | 29 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 600 g svinjskog buta
  • 200 g slanine
  • 3 glavice luka
  • 700 g krumpira
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 dl juneće juhe
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 ljuta papričica
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 limun
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Meso narezati na kocke, slaninu na listove, oguljeni krumpir na ploške, luk i češnjak, ljutu papričicu i peršin sitno nasjeckati, a limun naribati nasitno.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati meso, luk i češnjak, ljutu papričicu, mljevenu papriku, ribanu koricu limuna, ulje i peršin, začiniti po želji i dobro promiješati, te ostaviti da odstoji u hladnjaku 120 minuta.
3. Vatrostalnu posudu obložiti listovima slanine, zatim poslagati ploške krumpira, pa prekriti slojem mariniranog mesa. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio sav materijal.
4. Pripremljeno jelo zaliti mješavinom vina i juhe, prekriti folijom, te staviti peći u zagrijanu pećnicu. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana