Gurmanski kruh

by | 3 rujna, 2014

Clipboard0910

Sastojci:

  • 1 ustajali kruh
  • 200 g šampinjona
  • 150 g šunke
  • 150 g sira
  • 100 g svježeg sira
  • 1 glavica luka
  • 4 jaja
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 1,5 dl mlijeka
  • 2 dl ulja
  • sol, papar
  • origano
  • 2 žlice sezama

Priprema:
1. Kruh narezati na tanje komade.
2. Šampinjone narezati na listove, šunku i luk na kockice, a sir krupno naribati.
3. Na malo ulja popirjati luk, a zatim dodati šampinjone, češnjak u prahu, origano i začine po želji. Kratko popirjati kako bi šampinjoni omekšali, a suvišna tekućina isparila.
4. Zatim skloniti sa štednjaka, dodati šunku, sir, izmrvljeni svježi sir i polako promiješati.
5. Na komad kruha nanijeti malo pripremljenog nadjeva i preklopiti drugim komadom.
Lagano pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slijepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mlijeko i sezam
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smjesu od jaja, a zatim ih spuštati u vruće ulje i peći najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept