5 boja kose koje će dominirati ove zime
Prema prognozama svjetskih kolorista, ove će zime vladati gurmanske nijanse za kosu; kamenica plava, jagoda smeđa, tamna čokolada... Popularnost ov...
Ukoliko ste primijetili da je vaša kosa izgubila sjaj, a to se često događa upravo u ovo doba godine, znači da je neophodno da joj posvetite više pažnje. Pomoću nekoliko hranjivih namirnica možete osvježiti kosu, učiniti je bujnijom i, što je najvažnije, zdravijom.
Jaja su idealna za izradu maske za kosu. Cijelo jaje izlupajte i njime premažite kosu od korijena do vrha (ako imate masnu kosu, upotrijebite samo bjelanjak) i ostavite da djeluje 20 minuta. Enzimi iz jaja očistit će i tjeme i kosu, dok će je žumanjak nahraniti i učiniti sjajnom. Važno je da kosu poslije dobro isperete hladnom vodom.
Avokado posjeduje esencijalne masti i odlično hrani vlas. Izmiješajte jedan avokado s dvije žlice maslinovog ulja dok se potpuno ne sjedine. Operite kosu šamponom, isperite, nanesite masku i preko toga stavite zagrijani ručnik. Držite dok se ručnik ne ohladi, a zatim dobro isperite vodom.
Med je odličan za suhu kosu i sprječava pucanja vlasi. Poslije pranja nanesite oko pola šalice meda na vlažnu kosu, umotajte je zagrijanim ručnikom i ostavite da djeluje oko 20 minuta, pa isperite toplom vodom. Maska od meda idealna je za jesenski i zimski period, kada je kosi neophodno osigurati vlažnost.
Ispiranje jabučnim octom učinkovito je kod kose koja izgleda beživotno. Pomiješajte 450 ml jabučnog octa s deset kapi esencijalnog ulja (u slučaju da imate perut neka to bude čajevac) i ostavite mješavinu da “odleži” dva dana. Poslije toga, nanesite je na kosu, odmah nakon šamponiranja. Umotajte ručnikom i ostavite da se tako osuši. Ocat će joj dati sjaj, ali i mekoću.
Kiselo mlijeko ima enzime i mliječnu kiselinu, što će pomoći da nahranite i kosu i kožu glave. Nanesite na kosu pola šalice gustog jogurta ili kiselog mlijeka i ostavite da djeluje oko 20 minuta. Isperite toplom, pa hladnom vodom jer će tako izgledati sjajnije.
Ispiranje pivom daje nevjerojatan sjaj, važno je da pivo prethodno bude na sobnoj temperaturi.
Izvor: novosti.rs