Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Za preljev:
Način pripreme:
1. Piletinu narezati na trake.
2. Posebno pomiješati vrhnje, majonezu, senf, sitno sjeckani češnjak, parmezan, mljevenu papriku i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
3. U pripremljenu marinadu dodati piletinu i polako promiješati, a potom ostaviti u hladnjaku da miruje 120 minuta.
4. Odstajalu piletinu, komad po komad, vaditi iz marinade, potom uvaljati u mrvice i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju piletinu poprskati uljem i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Dok se piletina peče, pripremiti preljev. Jabuku zajedno s ljuskom i kisele krastavce naribati na krupno. Pomiješati s domaćim vrhnjem, kremastim sirom, posoliti i polako promiješati.
6. Krumpir oguliti i narezati na tanke kolutove, a zatim ga peći na vrućem ulju.
7. Pečenu piletinu preliti umakom od sira i poslužiti uz pečeni krumpir.
Izvor: Dobra hrana