Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
JESTE LI PUNO NA PUTU?
Oduzima li vam posao, odnosno predavanja puno vremena? Ako je vaš odgovor DA, onda jednostavno morate isprobati ovaj recept, koji je idealan brzi »snack«
VRIJEME PRIPREME: 5 min | VRIJEME PEČENJA: 40 min | UKUPNO: 45 min
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Priprema je vrlo jednostavna. Uzmemo kuhani slanutak (u limenki ili tegli), na brzinu ga operemo i ocijedimo. U posudi izmiješamo žlicu maslinovog ulja, malo soli, origano i čili. Dodamo slanutak te dobro promiješamo.
U posudu za pečenje položimo papir za peku, na kojem lijepo rasporedimo začinjen slanutak te sve skupa u prethodno zagrijanoj pećnici pečemo na 200 stupnjeva Celzijevih. Nakon 35-40 minuta, uzimamo ga iz pećnice, ohladimo i snack je gotov.
Pečeni slanutak možemo zapakirati u plastične posudice i odnijeti ga sa sobom na posao ili na predavanja, ili ga možemo pojesti kao malu užinu.
Miha Geršič
www.fittijelo.com