Indijska salata

by | 18 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 200 g majoneze
  • 2 dl vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • 50 g kikirikija
  • 5 kiselih krastavaca
  • 50 g sjemenki suncokreta
  • 3 srednja krumpira
  • 1/2 limuna
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle, začiniti po želji i popeći na vrućem ulju da porumeni. Potom ga izvaditi iz masnoće pa ostaviti hladiti, i zatim narezati na kockice.
2. Poriluk i kisele krastavce narezati na kockice.
3. Krumpir skuhati neoguljen. Pričekati da se ohladi pa ga oguliti i naribati na krupno.
4. U većoj posudi pomiješati piletinu, poriluk, kisele krastavce, krumpir, krupno sjeckani kikiriki i sjemenke suncokreta.
5. Posebno umutiti majonezu, vrhnje, senf, sok od pola limuna i začine po želji. Pripremljeni umak preliti preko usitnjenih sastojaka i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana